NASLOVNA TELEFONSKI IMENIK FAQ
°C vrijeme
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođene su 4 bebe, od toga 2 dječaka i 2 djevojčice. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 19 pacijenta. U internističkoj ambulanti 11, a u hirurškoj ambulanti 8 pacijenata.
Objavljeno : 23.1.2018 u 08:40 Svi izvještaji
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođene su 4 bebe, od toga 2 dječaka i 2 djevojčice.
U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 19 pacijenta. U internističkoj ambulanti 11, a u hirurškoj ambulanti 8 pacijenata.
Facebook stranica Youtube kanal
BOS
ENG
Smanji tekst
Povečaj tekst
BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU
ETIČKA LINIJA
ANONIMNA PRIJAVA NEPRAVILNOSTI
+387 (0) 33 297 000
Centrala UKCS Informacije
O UKCS-U KLINIKE I SLUŽBE ODNOSI S JAVNOŠĆU KONKURSI I OGLASI ZAKONI KONTAKTI INFORMACIJA ZA PACIJENTE

KLINIKA ZA OČNE BOLESTI KCUS DOBILA SAVREMENI APARAT ZA HIRURŠKE ZAHVATE

Utorak 05. dec/pro 2017.

Klinika za očne bolesti KCUS dobila je aparat Constellation Vision System, proizvođača Alcon, koji se koristi za  obavljanje hirurških procedura prednjeg i stražnjeg segmenta oka, te kombinovane operativne zahvate /vitrektomije i fako operacije/.

 

Ova oprema znatno će unaprijediti operativne zahvate katarakte sa implantacionom hirurgijom, kao i operacije retine i staklastog tijela u tehnici vitrektomije.

 

Direktor hirurškh disciplina KCUS, prof.dr.Dželaludin Junuzović, kazao je da je riječ o mašini sa najnaprednijim softverima koji se primjenjuju u ovoj tehnologiji.

 

„Mašina sadrži četiri komponente koje su neophodne za izvođenje hirurških zahvata, te omogućava brže izvođenje operacija, potpunu kontrolu unutar oka, kao i  brži oporavak pacijenata izvođenjem operacija kroz manje hirurške rezove"– naglasio je prof.drJunuzović.

 

Šefica Klinike za očne bolesti KCUS, prof.dr.Emina Alimanović izrazila je zahvalnost menadžmentu KCUS na kontinuiranoj i snažnoj podršci u unaprijeđenju savremene mikrohirurgije u oftamologiji i edukaciji kadra.

 

„Saradnja naše Klinike sa kompanijom Alcon traje dugi niz godina, te se nadamo nastavku iste, u cilju poboljšanja uvjeta liječenja naših pacijenata. Savremena oprema koju smo danas dobili omogućiti će obavljanje savremenih operativnih zahvata, dobre postoperativne rezultate, a samim tim poboljšati i kvalitet usluga pruženih pacijentima, te olakšati rad ljekarima i medicinskom osoblju Klinike"- navela je prof.dr.Alimanović.

 

Setovi koji se koriste pri radu sa novom mašinom jeftiniji su u odnosu na setove koji su korišteni pri radu sa starom mašinom, što je pored tehničkih još jedna prednost nabavljene opreme. Alcon je  jedna od vodećih svjetskih kompanija u oblasti oftamologije, koja  obezbjeđuje i edukaciju za korištenje opreme u specijaliziranom edukacionom centru, kako za hirurge tako i za ostalo medicinsko osoblje operacione sale.

 

KCUS
KCUS - Ponedjeljak 22. jan/sij 2018.
Na KCUS pacijentici odstranjen tumor od 11,4 kg
KCUS - Srijeda 10. jan/sij 2018.
Preuzeti tekst iz Sedmičnog časopisa STAV