KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

Na Klinici za bolesti srca, krvnih žila i reumatizam uvedena dodatna smjena za ehokardiografiju

Petak 28. jul/srp 2017.

Na Klinici za bolesti srca, krvnih žila i reumatizam KCUS uvedena je dodatna smjena za ultrazvuk srca,ehokardiografiju, zahvaljujući čemu će pacijenti sa kardiovaskularnim problemima kraće čekati termin za ovu dijagnostičku pretragu.

„Ehokardiografija za urgentne pacijente radi se odmah, na osnovu indikacije naših kardiologa. Zahvaljujući uvođenju dodatne smjene skratiti ćemo čekanje i za manje hitne pacijente" – kazao je šef Klinike za bolesti srca, krvnih sudova i reumatizam, prof.dr.Mirza Dilić.

Prof.dr.Dilić istakao je da su pacijenti i njihovo zdravlje prioritet Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, te da se radi na svim aktivnostima koje za cilj imaju poboljšanje zdravstvenih usluga pacijentima.

„Nastojimo unaprijediti i ubrzati provođenje sekundarnog B i tercijarnog nivoa zdravstvenih usluga, posebno imajući u vidu da kardiovaskularne bolesti trenutno zahvataju 52% ukupne populacije"-istakao je prof.dr.Dilić

KCUS
KCUS - Utorak 22. maj/svi 2018.
Novi MRI aparat zvanično počeo raditi
Objavljeno 14.5.2018 u 08:18
U toku proteklog vikenda u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 26 beba, od čega 14 dječaka i 12 djevojčica. - U toku proteklog vikenda u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 411 pacijenata. U hirurškoj ambulanti 271, a u internističkoj 140 pacijenata.