KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

Saopćenje za javnost

Četvrtak 17. aug/kol 2017.

Povodom najnovijeg istupa gospodina Senada Pećanina, jednog od pravnih zastupnika prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, bivšeg šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS, obavještavamo javnost o sljedećim činjenicama:

Avokat Senad Pećanin potvrdio je u današnjoj izjavi konstataciju KCUS-a da je nekompetentan da analizira rad trenutnog menadžmenta kao i postupke koji se sprovode prilikom imenovanja novog šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS.

Pećanin bi kao advokat trebao znati da KCUS ima svoje procedure i protokole koji se moraju poštovati, a to podrazumijeva i popis imovine ove zdravstvene ustanove. Čudi nas, kako advokat Pećanin ne zna ni na kojoj klinici mu radi klijent jer navodi: „ na ovaj način uprava KCUS nastavlja sa besprizornim nasiljem koje ozbiljno ugrožava i temeljne funkcije Pedijatrijske klinike i cijelog Kliničkog centra".

Također, njegov klijent nije dr. Kapetanović nego dr. Gavrankapetanović koji je obnašao funkciju šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju od 01.10. 1998. do 11. 07. 2017. godine, te da ima obavezu predati dokumentaciju vezanu za protekli rad ove Klinike, kao i dokument o primopredaji Klinike prije 19. godina (kojeg nema u evidenciji KCUS), kada je on preuzimao poziciju šefa Klinike.

PRESS KCUS

KCUS
KCUS - Četvrtak 22. mar/ožu 2018.
Do kraja ovog mjeseca isporuka novog MRI aparata
KCUS - Srijeda 21. mar/ožu 2018.
Nabavkom nove opreme KCUS iskoračio u budućnost
KCUS - Četvrtak 15. mar/ožu 2018.
Preuzeti članak Magazina Stav
KCUS - Petak 02. mar/ožu 2018.
Reagiranje na navode online magazina Žurnal
Objavljeno 23.3.2018 u 08:45
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 9 beba, od toga 6 dječaka i 3 djevojčice. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 156 pacijenata. U internističkoj ambulanti 56, a u hirurškoj ambulanti 100 pacijenata.