NASLOVNA TELEFONSKI IMENIK FAQ
°C vrijeme
U toku proteklog vikenda u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je11 beba, od toga 6 dječaka i 5 djevojčica. - U toku proteklog vikenda u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 219 pacijenata. U internističkoj ambulanti 97, a u hirurškoj ambulanti 122 pacijenata.
Objavljeno : 17.1.2018 u 00:00 Svi izvještaji
U toku proteklog vikenda u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je11 beba, od toga 6 dječaka i 5 djevojčica.
U toku proteklog vikenda u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 219 pacijenata. U internističkoj ambulanti 97, a u hirurškoj ambulanti 122 pacijenata.
Facebook stranica Youtube kanal
BOS
ENG
Smanji tekst
Povečaj tekst
BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU
ETIČKA LINIJA
ANONIMNA PRIJAVA NEPRAVILNOSTI
+387 (0) 33 297 000
Centrala UKCS Informacije
O UKCS-U KLINIKE I SLUŽBE ODNOSI S JAVNOŠĆU KONKURSI I OGLASI ZAKONI KONTAKTI INFORMACIJA ZA PACIJENTE

Saopćenje za javnost

Četvrtak 17. aug/kol 2017.

Povodom najnovijeg istupa gospodina Senada Pećanina, jednog od pravnih zastupnika prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, bivšeg šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS, obavještavamo javnost o sljedećim činjenicama:

Avokat Senad Pećanin potvrdio je u današnjoj izjavi konstataciju KCUS-a da je nekompetentan da analizira rad trenutnog menadžmenta kao i postupke koji se sprovode prilikom imenovanja novog šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS.

Pećanin bi kao advokat trebao znati da KCUS ima svoje procedure i protokole koji se moraju poštovati, a to podrazumijeva i popis imovine ove zdravstvene ustanove. Čudi nas, kako advokat Pećanin ne zna ni na kojoj klinici mu radi klijent jer navodi: „ na ovaj način uprava KCUS nastavlja sa besprizornim nasiljem koje ozbiljno ugrožava i temeljne funkcije Pedijatrijske klinike i cijelog Kliničkog centra".

Također, njegov klijent nije dr. Kapetanović nego dr. Gavrankapetanović koji je obnašao funkciju šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju od 01.10. 1998. do 11. 07. 2017. godine, te da ima obavezu predati dokumentaciju vezanu za protekli rad ove Klinike, kao i dokument o primopredaji Klinike prije 19. godina (kojeg nema u evidenciji KCUS), kada je on preuzimao poziciju šefa Klinike.

PRESS KCUS

KCUS
KCUS - Srijeda 10. jan/sij 2018.
Preuzeti tekst iz Sedmičnog časopisa STAV