NASLOVNA TELEFONSKI IMENIK FAQ
°C vrijeme
U toku proteklog vikenda u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je11 beba, od toga 6 dječaka i 5 djevojčica. - U toku proteklog vikenda u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 219 pacijenata. U internističkoj ambulanti 97, a u hirurškoj ambulanti 122 pacijenata.
Objavljeno : 17.1.2018 u 00:00 Svi izvještaji
U toku proteklog vikenda u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je11 beba, od toga 6 dječaka i 5 djevojčica.
U toku proteklog vikenda u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 219 pacijenata. U internističkoj ambulanti 97, a u hirurškoj ambulanti 122 pacijenata.
Facebook stranica Youtube kanal
BOS
ENG
Smanji tekst
Povečaj tekst
BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU
ETIČKA LINIJA
ANONIMNA PRIJAVA NEPRAVILNOSTI
+387 (0) 33 297 000
Centrala UKCS Informacije
O UKCS-U KLINIKE I SLUŽBE ODNOSI S JAVNOŠĆU KONKURSI I OGLASI ZAKONI KONTAKTI INFORMACIJA ZA PACIJENTE

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Četvrtak 20. jul/srp 2017.

Delegacija Općine Centar, na čelu s načelnikom Nedžadom Ajnadžićem, posjetila je danas Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je održan sastanak sa generalnom direktoricom prof.dr.Sebijom Izetbegović i njenim saradnicima. Na sastanku se razgovaralo o mogućoj saradnji na realizaciji projekata od značaja kako za KCUS, tako i za Općinu Centar.

„Projekti o kojima smo razgovarali su: rušenje stare zgrade ORL,plan izgradnje sadržaja potrebnih Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, kao što su parking lokacije i restoranski prostor za uposlene i pacijente. Izgradnja kružnog toka na lokaciji nedaleko od Klinike za kožne i venerične bolesti je projekat od javnog interesa prvenstveno za građane Općine Centar kao i za sve ostale građane – kazala je prof.dr. Izetbegović.

Prof.dr.Izetbegović naglasila je da su u vrijeme posjeta velike gužve, te da posjetiocima treba obezbijediti parking prostore jer vozilima blokiraju ulaze ne samo u KCUS, već i saobraćajnice oko KCUS.

Problem saobraćajnice je izrazit na ulazu u Kliniku urgentne medicine, što ometa pristup vozilima Hitne pomoći.

Prof.dr.Izetbegović je istakla da Kanton Sarajevo ima i problem nedostatka hospisa. U narednom periodu bi trebalo posvetiti pažnju ovom projektu.

„Hospis je uistinu neophodan za teško oboljele pacijente kojima je potrebna adekvatna medicinska njega. Na takvom projektu bi KCUS mogao uspješno sarađivati sa Općinom Centar" - istakla je prof.dr.Izetbegović.

Načelnik Općine Centar, Nedžad Ajnadžić, kazao je da će Općina pružiti svu pomoć i podršku, i na taj način poboljšati uvjete liječenja i boravka pacijenata u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

„Općina Centar će shodno finansijskim mogućnostima podržati projekte KCUS, jer svi mi ćemo jednog dana trebati medicinsku pomoć i njegu. Poboljšanje uvjeta liječenja pacijenata i stvaranja što boljeg ambijenta za boravak pacijenata, nije projekat jedne ustanove ili općine, već projekat za sve nas. Posebno ćemo nastojati podržati rješenje za građane treće životne dobi, te to ne bi bilo rješenje samo za građane Općine Centar već za sve građane u stanju potrebe"– kazao je načelnik Ajnadžić.

Prof.dr.Izetbegović naglasila je da realizacija svih projekata u KCUS, pa tako i ovih o kojima se danas govorilo, neće remetiti redovne procedure i medicinske protokole rada.

 

KCUS
KCUS - Srijeda 10. jan/sij 2018.
Preuzeti tekst iz Sedmičnog časopisa STAV