NASLOVNA TELEFONSKI IMENIK FAQ
°C vrijeme
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođene su 4 bebe, od toga 2 dječaka i 2 djevojčice. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 19 pacijenta. U internističkoj ambulanti 11, a u hirurškoj ambulanti 8 pacijenata.
Objavljeno : 23.1.2018 u 08:40 Svi izvještaji
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođene su 4 bebe, od toga 2 dječaka i 2 djevojčice.
U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 19 pacijenta. U internističkoj ambulanti 11, a u hirurškoj ambulanti 8 pacijenata.
Facebook stranica Youtube kanal
BOS
ENG
Smanji tekst
Povečaj tekst
BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU
ETIČKA LINIJA
ANONIMNA PRIJAVA NEPRAVILNOSTI
+387 (0) 33 297 000
Centrala UKCS Informacije
O UKCS-U KLINIKE I SLUŽBE ODNOSI S JAVNOŠĆU KONKURSI I OGLASI ZAKONI KONTAKTI INFORMACIJA ZA PACIJENTE

Saopćenje za javnost

Srijeda 16. aug/kol 2017.

Povodom istupa gospodina Senada Pećanina u medijima, jednog od pravnih zastupnika prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, bivšeg šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS, obavještavamo javnost o sljedećim činjenicama:

Avokat Senad Pećanin nije referentan ni u kojem smislu da bi analizirao rad trenutnog menadžmenta kao i postupke koji se sprovode prilikom imenovanja novog šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS.

Bivši šef je 01.10. 1998. godine postavljen na tu funkciju pa bi trebalo da "kao pravi šef" ima dokumentaciju o tadašnjoj primopredaji ili da javno, kako i sada radi, prizna kako je prof. dr. Safet Ćibo smijenjen, da li je provedena primopredaja i svi ostali propisani postupci.

Ne znamo koji su razlozi ovakvih istupa Senada Pećanina, da li on želi skrenuti pažnju na sebe ili još jednom na svog klijenta, koji je 19 godina obnašao funkciju šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju. Bivši šef ima obavezu predati dokumentaciju vezanu za protekli rad ove Klinike, kao i dokument o primopredaji Klinike prije 19. godina (kojeg nema u evidenciji KCUS), kada je on preuzimao poziciju šefa Klinike od rahmetli prof. dr. Safeta Ćibe.

Podsjećamo da je prof.dr.Ismetu Gavrankapetanoviću istekao Ugovor 11.jula 2017.godine (Ugovor od 01.10.1998.godine - 11.07.2017.godine) i on je sa KCUS sklopio novi ugovor o radu koji je potvrdio svojim potpisom.

Zbog navoda advokata Pećanina, da menadžment KCUS „prijeti i ucjenjuje medicinsko osoblje", KCUS će svoju zadovoljštinu u skladu sa Zakonom o kleveti FBiH tražiti u nadležnom sudu.

PRESS KCUS

KCUS
KCUS - Ponedjeljak 22. jan/sij 2018.
Na KCUS pacijentici odstranjen tumor od 11,4 kg
KCUS - Srijeda 10. jan/sij 2018.
Preuzeti tekst iz Sedmičnog časopisa STAV