NASLOVNA TELEFONSKI IMENIK FAQ
1°C vrijeme
U protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKCS rođeno je 6 beba, od toga 4 dječaka i 2 djevojčice. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine UKCS pregledano je 180 pacijenata. U internističkoj ambulanti 73, a u hirurškoj ambulanti 107 pacijenta.
Objavljeno : 24.11.2015 u 08:00 Svi izvještaji
U protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKCS rođeno je 6 beba, od toga 4 dječaka i 2 djevojčice.
U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine UKCS pregledano je 180 pacijenata. U internističkoj ambulanti 73, a u hirurškoj ambulanti 107 pacijenta.
Facebook stranica Youtube kanal
BOS
Smanji tekst
Povečaj tekst
BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU
ETIČKA LINIJA
ANONIMNA PRIJAVA NEPRAVILNOSTI
+387 (0) 33 297 000
Centrala UKCS Informacije
O UKCS-U KLINIKE I SLUŽBE SLUŽBA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU KONKURSI I OGLASI ZAKONI KONTAKTI

Sastanak sa prof. dr. Gregorom Wollenekom

Ponedjeljak 03. jun/lip 2013.
Danas je u kabinetu generalnog direktora KCUS-a prof.dr. Damira Aganovića održan sastanak i dogovor o daljoj saradnji  KCUS-a i prof.dr. Gregora Wolleneka, poznatog dječijeg kardiohirurga sa Klinike AKH iz Beča. Profesora Wolleneka su ispred Kliničkoga centra Univerziteta u Sarajevu primili generalni direktor KCUS-a  prof. dr. Aganović, acc. prof. dr. Senka Mesihović – Dinarević, direktorica discipline za zdravlje djeteta i šef Pedijatrijske klinike, doc. dr. Nenad Vanis, savjetnik za medicinske poslove KCUS, dr. sc. med. dr. Alden Prcić, Savjetnik za razvoj transplantacijske medicine KCUS, gđica. Selma Komilija, prof., šefica kabineta Generalnog direktora i Samira Hajdarević, dipl. oec., rukovodilac Sektora za finansijske poslove.

Saradnja prof.dr. Wolleneka i njegovog tima i Kliničkoga centra Univerziteta u Sarajevu traje već 13 godina. Za to vrijeme prof.dr. Wollenek je više od 30 puta posjetio našu ustanovu i obavio preko 315 operacija djece, te oko 130 kateterizacija. Rezultat ove saradnje je znatno unapređena  kvaliteta pružanja usluga iz domena dječije kardiohirurgije u KCUS-u i Bosni i Hercegovini.

Na sastanku je istaknuto da, zahvaljujući stečenom znanju i iskustvu, timovi ljekara, sestara i bolničara na dječijoj kardiohirurgiji u KCUS-u samostalno obavljaju operativne zahvate i pomažu malim pacijentima iz cijele BiH, tako da je broj pacijenata i vrijeme čekanja na operacije značajno smanjen. Nastojanja i planovi za budućnost, koji će u većoj mjeri biti fokusirani na razvoj i unaprijeđenje interventne kardiologije. Profesor Wollenek je obećao pomoć i podršku i u ovom segmentu, koliko mu to resursi budu dozvoljavali.

Na kraju, prof. dr. Damir Aganović je u ime Kliničkoga centra Univerziteta u Sarajevu uručio prof.dr. Wolleneku Zahvalnicu – Certifikat za razvoj kardiohirurgije u KCUS-u.
Prof.dr. Gregor Wollenek se zahvalio na ukazanoj časti i svim osobama koje su od samog početka učestvovali u ovom projektu, te istakao činjenicu da ovo nije samo njegova zasluga već da je uspjeh projekta razvoja dječije kardiohirurgije u KCUS-u zasluga svih članova tima. Bez njih ovaj projekat bi bio nemoguć, jer je dječija kardiohirurgija prije svega timski rad. Naša misija ovde se sastojala od dvije komponente: jedna komponenta je bila da liječimo bolesnu djecu, a druga je svakako da se osposobe ljekari na dječijoj kardiohirurgiji kako bi oni mogli da formiraju timove od ljekara, sestara i bolničara. Rezultat projekta je pokazao da smo u tome i uspjeli. KCUS
Neurološka klinika - Utorak 24. nov/stu 2015.
Održana komemoracija povodom smrti prof.dr. Dželeludina Kantardžića
Klinika za infektivne bolesti - Ponedjeljak 23. nov/stu 2015.
UKCS: Sedmica testiranja na HIV
Klinika za nuklearnu medicinu - Ponedjeljak 23. nov/stu 2015.
Odbrana magistarskog rada dr. Ajla Arnautović-Halimić
Klinika za radiologiju - Ponedjeljak 23. nov/stu 2015.
Odbrana magistarskog rada dr. Sanela Vesnić
Klinička imunologija - Ponedjeljak 23. nov/stu 2015.
Odbrana magistarskog rada dr. Altaira Jažić-Durmišević
Klinika za kardiologiju - Petak 20. nov/stu 2015.
Počeo I Nacionalni Kongres o osteoporozi
Klinika za dječiju hirurgiju - Četvrtak 19. nov/stu 2015.
Počeo II Kongres dječijih hirurga Bosne i Hercegovine
Klinika za očne bolesti - Srijeda 18. nov/stu 2015.
Novi moderni ultrazvučni aparat Klinici za očne bolesti
Pedijatrijska klinika - Utorak 17. nov/stu 2015.
Obilježen Svjetski dan prematuriteta
Klinika za nefrologiju - Utorak 17. nov/stu 2015.
Uspješno obavljena živa srodna transplantacija bubrega u UKCS-u