NASLOVNA TELEFONSKI IMENIK FAQ
27°C vrijeme
U protekla 24 sata na Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKCS rođeno je 10 beba, od toga 8 dječaka i 2 djevojčice. - U protekla 24 sata na Kliniku urgentne medicine UKCS primljeno je 219 pacijenata. U hiruršku ambulantu 120, a u internističku ambulantu 99 pacijenata.
Objavljeno : 7.7.2015 u 08:00 Svi izvještaji
U protekla 24 sata na Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKCS rođeno je 10 beba, od toga 8 dječaka i 2 djevojčice.
U protekla 24 sata na Kliniku urgentne medicine UKCS primljeno je 219 pacijenata. U hiruršku ambulantu 120, a u internističku ambulantu 99 pacijenata.
Facebook stranica Youtube kanal
BOS
Smanji tekst
Povečaj tekst
BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU
ETIČKA LINIJA
ANONIMNA PRIJAVA NEPRAVILNOSTI
+387 (0) 33 297 000
Centrala KCUS-a Informacije
O UKCS-U KLINIKE I SLUŽBE SLUŽBA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU KONKURSI I OGLASI KONTAKTI

Sastanak sa prof. dr. Gregorom Wollenekom

Ponedjeljak 03. jun/lip 2013.
Danas je u kabinetu generalnog direktora KCUS-a prof.dr. Damira Aganovića održan sastanak i dogovor o daljoj saradnji  KCUS-a i prof.dr. Gregora Wolleneka, poznatog dječijeg kardiohirurga sa Klinike AKH iz Beča. Profesora Wolleneka su ispred Kliničkoga centra Univerziteta u Sarajevu primili generalni direktor KCUS-a  prof. dr. Aganović, acc. prof. dr. Senka Mesihović – Dinarević, direktorica discipline za zdravlje djeteta i šef Pedijatrijske klinike, doc. dr. Nenad Vanis, savjetnik za medicinske poslove KCUS, dr. sc. med. dr. Alden Prcić, Savjetnik za razvoj transplantacijske medicine KCUS, gđica. Selma Komilija, prof., šefica kabineta Generalnog direktora i Samira Hajdarević, dipl. oec., rukovodilac Sektora za finansijske poslove.

Saradnja prof.dr. Wolleneka i njegovog tima i Kliničkoga centra Univerziteta u Sarajevu traje već 13 godina. Za to vrijeme prof.dr. Wollenek je više od 30 puta posjetio našu ustanovu i obavio preko 315 operacija djece, te oko 130 kateterizacija. Rezultat ove saradnje je znatno unapređena  kvaliteta pružanja usluga iz domena dječije kardiohirurgije u KCUS-u i Bosni i Hercegovini.

Na sastanku je istaknuto da, zahvaljujući stečenom znanju i iskustvu, timovi ljekara, sestara i bolničara na dječijoj kardiohirurgiji u KCUS-u samostalno obavljaju operativne zahvate i pomažu malim pacijentima iz cijele BiH, tako da je broj pacijenata i vrijeme čekanja na operacije značajno smanjen. Nastojanja i planovi za budućnost, koji će u većoj mjeri biti fokusirani na razvoj i unaprijeđenje interventne kardiologije. Profesor Wollenek je obećao pomoć i podršku i u ovom segmentu, koliko mu to resursi budu dozvoljavali.

Na kraju, prof. dr. Damir Aganović je u ime Kliničkoga centra Univerziteta u Sarajevu uručio prof.dr. Wolleneku Zahvalnicu – Certifikat za razvoj kardiohirurgije u KCUS-u.
Prof.dr. Gregor Wollenek se zahvalio na ukazanoj časti i svim osobama koje su od samog početka učestvovali u ovom projektu, te istakao činjenicu da ovo nije samo njegova zasluga već da je uspjeh projekta razvoja dječije kardiohirurgije u KCUS-u zasluga svih članova tima. Bez njih ovaj projekat bi bio nemoguć, jer je dječija kardiohirurgija prije svega timski rad. Naša misija ovde se sastojala od dvije komponente: jedna komponenta je bila da liječimo bolesnu djecu, a druga je svakako da se osposobe ljekari na dječijoj kardiohirurgiji kako bi oni mogli da formiraju timove od ljekara, sestara i bolničara. Rezultat projekta je pokazao da smo u tome i uspjeli. KCUS
Pedijatrijska klinika - Četvrtak 02. jul/srp 2015.
Obilježena 68. godišnjica Pedijatrijske klinike
KCUS - Utorak 30. jun/lip 2015.
Unaprijeđenje rada Škole u bolnici
Klinika za hemodijalizu - Srijeda 24. jun/lip 2015.
Međunarodno priznanje za prof. dr. Halimu Resić
Sestrinstvo - Srijeda 24. jun/lip 2015.
Odbrana magistarskog rada Ernela Eminović
Klinička mikrobiologija - Utorak 23. jun/lip 2015.
Obuka osoblja O.J. Klinička mikrobiologija
Klinika za kardiologiju - Petak 19. jun/lip 2015.
LJEKARI UKCS-A POZVANI PREDAVAČI U MILANU
Klinička imunologija - Petak 19. jun/lip 2015.
Osnovano Udruženje imunologa u BiH
Sestrinstvo - Četvrtak 18. jun/lip 2015.
Predavanje za medicinske sestre / tehničere UKCS
Klinička farmakologija - Četvrtak 18. jun/lip 2015.
Stručno predavanje - Biološki lijekovi i biološki slični lijekovi, biosimilari
Neurološka klinika - Četvrtak 18. jun/lip 2015.
Tromboliza – spas od ishemijskog moždanog udara