NASLOVNA TELEFONSKI IMENIK FAQ
3°C vrijeme
U protekla 24 sata na Klinici za ginekologiju i akušerstvo KCUS rođeno je 12 beba, od toga 6 dječaka i 6 djevojčica. - U protekla 24 sata na Kliniku urgentne medicine KCUS primljeno je 205 pacijenata. U hiruršku ambulantu 105, a u internističku ambulantu 100 pacijenata.
Objavljeno : 1.4.2015 u 08:00 Svi izvještaji
U protekla 24 sata na Klinici za ginekologiju i akušerstvo KCUS rođeno je 12 beba, od toga 6 dječaka i 6 djevojčica.
U protekla 24 sata na Kliniku urgentne medicine KCUS primljeno je 205 pacijenata. U hiruršku ambulantu 105, a u internističku ambulantu 100 pacijenata.
Facebook stranica Youtube kanal
BOS
Smanji tekst
Povečaj tekst
KLINIČKI CENTAR
UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU
ETIČKA LINIJA
ANONIMNA PRIJAVA NEPRAVILNOSTI
+387 (0) 33 297 000
Centrala KCUS-a Informacije
O KCUS-U KLINIKE I SLUŽBE SLUŽBA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU KONKURSI I OGLASI KONTAKTI

Sastanak sa prof. dr. Gregorom Wollenekom

Ponedjeljak 03. jun/lip 2013.
Danas je u kabinetu generalnog direktora KCUS-a prof.dr. Damira Aganovića održan sastanak i dogovor o daljoj saradnji  KCUS-a i prof.dr. Gregora Wolleneka, poznatog dječijeg kardiohirurga sa Klinike AKH iz Beča. Profesora Wolleneka su ispred Kliničkoga centra Univerziteta u Sarajevu primili generalni direktor KCUS-a  prof. dr. Aganović, acc. prof. dr. Senka Mesihović – Dinarević, direktorica discipline za zdravlje djeteta i šef Pedijatrijske klinike, doc. dr. Nenad Vanis, savjetnik za medicinske poslove KCUS, dr. sc. med. dr. Alden Prcić, Savjetnik za razvoj transplantacijske medicine KCUS, gđica. Selma Komilija, prof., šefica kabineta Generalnog direktora i Samira Hajdarević, dipl. oec., rukovodilac Sektora za finansijske poslove.

Saradnja prof.dr. Wolleneka i njegovog tima i Kliničkoga centra Univerziteta u Sarajevu traje već 13 godina. Za to vrijeme prof.dr. Wollenek je više od 30 puta posjetio našu ustanovu i obavio preko 315 operacija djece, te oko 130 kateterizacija. Rezultat ove saradnje je znatno unapređena  kvaliteta pružanja usluga iz domena dječije kardiohirurgije u KCUS-u i Bosni i Hercegovini.

Na sastanku je istaknuto da, zahvaljujući stečenom znanju i iskustvu, timovi ljekara, sestara i bolničara na dječijoj kardiohirurgiji u KCUS-u samostalno obavljaju operativne zahvate i pomažu malim pacijentima iz cijele BiH, tako da je broj pacijenata i vrijeme čekanja na operacije značajno smanjen. Nastojanja i planovi za budućnost, koji će u većoj mjeri biti fokusirani na razvoj i unaprijeđenje interventne kardiologije. Profesor Wollenek je obećao pomoć i podršku i u ovom segmentu, koliko mu to resursi budu dozvoljavali.

Na kraju, prof. dr. Damir Aganović je u ime Kliničkoga centra Univerziteta u Sarajevu uručio prof.dr. Wolleneku Zahvalnicu – Certifikat za razvoj kardiohirurgije u KCUS-u.
Prof.dr. Gregor Wollenek se zahvalio na ukazanoj časti i svim osobama koje su od samog početka učestvovali u ovom projektu, te istakao činjenicu da ovo nije samo njegova zasluga već da je uspjeh projekta razvoja dječije kardiohirurgije u KCUS-u zasluga svih članova tima. Bez njih ovaj projekat bi bio nemoguć, jer je dječija kardiohirurgija prije svega timski rad. Naša misija ovde se sastojala od dvije komponente: jedna komponenta je bila da liječimo bolesnu djecu, a druga je svakako da se osposobe ljekari na dječijoj kardiohirurgiji kako bi oni mogli da formiraju timove od ljekara, sestara i bolničara. Rezultat projekta je pokazao da smo u tome i uspjeli. KCUS
Klinika za nuklearnu medicinu - Srijeda 01. apr/tra 2015.
Posjeta Zavoda za nuklearnu medicinu KC Banja Luka KCUS-u
Pedijatrijska klinika - Utorak 31. mar/ožu 2015.
Odbrana doktorata - Mr. sc. dr. Hajrija Maksić
Klinika za radiologiju - Utorak 31. mar/ožu 2015.
Lista čekanja na dan 27.03.2015. godine
Klinika za ortopediju i traumatologiju - Utorak 31. mar/ožu 2015.
Ozvaničena saradnja bolnice Valdoltra iz Slovenije i KCUS-a
Klinika za nuklearnu medicinu - Ponedjeljak 30. mar/ožu 2015.
Stručnjaci iz Švedske i Finske na Klinici za nuklearnu medicinu
Klinika za infektivne bolesti - Ponedjeljak 30. mar/ožu 2015.
II Škola infektologije - Antibiotici u praksi
Klinika za radiologiju - Ponedjeljak 30. mar/ožu 2015.
Odbrana magistarskog rada dr. Amra Džananović
Klinika za onkologiju - Ponedjeljak 30. mar/ožu 2015.
Odbrana magistarskog rada dr. Anes Pašić
Klinika za radiologiju - Četvrtak 26. mar/ožu 2015.
Odbrana magistarskog rada dr. Elma Jahić
Pedijatrijska klinika - Četvrtak 26. mar/ožu 2015.
Preuzeti članak – Druga transplatacija autolognih ćelija