NASLOVNA TELEFONSKI IMENIK FAQ
-2°C vrijeme
U toku vikenda na Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 13 beba, od toga 5 dječaka i 8 djevojčica. - U toku vikenda na Kliniku urgentne medicine KCUS primljeno je 512 pacijenata. U hiruršku ambulantu 286, a u internističku ambulantu 226 pacijenata.
Objavljeno : 22.12.2014 u 08:00 Svi izvještaji
U toku vikenda na Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 13 beba, od toga 5 dječaka i 8 djevojčica.
U toku vikenda na Kliniku urgentne medicine KCUS primljeno je 512 pacijenata. U hiruršku ambulantu 286, a u internističku ambulantu 226 pacijenata.
Facebook stranica Youtube kanal
BOS
Smanji tekst
Povečaj tekst
KLINIČKI CENTAR
UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU
ETIČKA LINIJA
ANONIMNA PRIJAVA NEPRAVILNOSTI
+387 (0) 33 297 000
Centrala KCUS-a Informacije
O KCUS-U KLINIKE I SLUŽBE VIP AMBULANTA INSTITUT ZA NIR PRESS CENTAR KONKURSI I OGLASI KONTAKTI

Sastanak sa prof. dr. Gregorom Wollenekom

Ponedjeljak 03. jun/lip 2013.
Danas je u kabinetu generalnog direktora KCUS-a prof.dr. Damira Aganovića održan sastanak i dogovor o daljoj saradnji  KCUS-a i prof.dr. Gregora Wolleneka, poznatog dječijeg kardiohirurga sa Klinike AKH iz Beča. Profesora Wolleneka su ispred Kliničkoga centra Univerziteta u Sarajevu primili generalni direktor KCUS-a  prof. dr. Aganović, acc. prof. dr. Senka Mesihović – Dinarević, direktorica discipline za zdravlje djeteta i šef Pedijatrijske klinike, doc. dr. Nenad Vanis, savjetnik za medicinske poslove KCUS, dr. sc. med. dr. Alden Prcić, Savjetnik za razvoj transplantacijske medicine KCUS, gđica. Selma Komilija, prof., šefica kabineta Generalnog direktora i Samira Hajdarević, dipl. oec., rukovodilac Sektora za finansijske poslove.

Saradnja prof.dr. Wolleneka i njegovog tima i Kliničkoga centra Univerziteta u Sarajevu traje već 13 godina. Za to vrijeme prof.dr. Wollenek je više od 30 puta posjetio našu ustanovu i obavio preko 315 operacija djece, te oko 130 kateterizacija. Rezultat ove saradnje je znatno unapređena  kvaliteta pružanja usluga iz domena dječije kardiohirurgije u KCUS-u i Bosni i Hercegovini.

Na sastanku je istaknuto da, zahvaljujući stečenom znanju i iskustvu, timovi ljekara, sestara i bolničara na dječijoj kardiohirurgiji u KCUS-u samostalno obavljaju operativne zahvate i pomažu malim pacijentima iz cijele BiH, tako da je broj pacijenata i vrijeme čekanja na operacije značajno smanjen. Nastojanja i planovi za budućnost, koji će u većoj mjeri biti fokusirani na razvoj i unaprijeđenje interventne kardiologije. Profesor Wollenek je obećao pomoć i podršku i u ovom segmentu, koliko mu to resursi budu dozvoljavali.

Na kraju, prof. dr. Damir Aganović je u ime Kliničkoga centra Univerziteta u Sarajevu uručio prof.dr. Wolleneku Zahvalnicu – Certifikat za razvoj kardiohirurgije u KCUS-u.
Prof.dr. Gregor Wollenek se zahvalio na ukazanoj časti i svim osobama koje su od samog početka učestvovali u ovom projektu, te istakao činjenicu da ovo nije samo njegova zasluga već da je uspjeh projekta razvoja dječije kardiohirurgije u KCUS-u zasluga svih članova tima. Bez njih ovaj projekat bi bio nemoguć, jer je dječija kardiohirurgija prije svega timski rad. Naša misija ovde se sastojala od dvije komponente: jedna komponenta je bila da liječimo bolesnu djecu, a druga je svakako da se osposobe ljekari na dječijoj kardiohirurgiji kako bi oni mogli da formiraju timove od ljekara, sestara i bolničara. Rezultat projekta je pokazao da smo u tome i uspjeli. KCUS
Služba za poboljšanje kvaliteta i sigurnosti zdravstvenih usluga - Petak 19. dec/pro 2014.
Priznanje uposlenicima KCUS-a na Danima kvalitete
Neurološka klinika - Petak 19. dec/pro 2014.
Simpozij - Novosti u neurologiji
Klinika za hematologiju - Četvrtak 18. dec/pro 2014.
10 godina autologne transplantacije matičnih ćelija hematopoeze
Institut za NIR - Četvrtak 18. dec/pro 2014.
IPA projekt u oblasti zdravstvene zaštite
Klinika za ginekologiju i akušerstvo - Utorak 16. dec/pro 2014.
Sparkasse donirala PH metar i računar sa pratećom opremom Klinici za GAK
KCUS - Ponedjeljak 15. dec/pro 2014.
Uprava KCUS-a posjetila zavode zdravstvenog osiguranja
Pedijatrijska klinika - Ponedjeljak 15. dec/pro 2014.
Podrška izgradnji Roditeljske kuće
Klinika za ginekologiju i akušerstvo - Ponedjeljak 15. dec/pro 2014.
Donacija Klinici za ginekologiju i akušerstvo KCUS
Neurološka klinika - Ponedjeljak 15. dec/pro 2014.
Simpozij – Novosti u neurologiji