NASLOVNA TELEFONSKI IMENIK FAQ
4°C vrijeme
U toku poslijednja dva dana na Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 15 beba, od toga 9 dječaka i 6 djevojčica. - U toku poslijednja dva dana na Kliniku urgentne medicine KCUS primljeno je 327 pacijenata. U hiruršku ambulantu 170, a u internističku ambulantu 157 pacijenata.
Objavljeno : 26.11.2014 u 08:00 Svi izvještaji
U toku poslijednja dva dana na Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 15 beba, od toga 9 dječaka i 6 djevojčica.
U toku poslijednja dva dana na Kliniku urgentne medicine KCUS primljeno je 327 pacijenata. U hiruršku ambulantu 170, a u internističku ambulantu 157 pacijenata.
Facebook stranica Youtube kanal
BOS
Smanji tekst
Povečaj tekst
KLINIČKI CENTAR
UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU
ETIČKA LINIJA
ANONIMNA PRIJAVA NEPRAVILNOSTI
+387 (0) 33 297 000
Centrala KCUS-a Informacije
O KCUS-U KLINIKE I SLUŽBE VIP AMBULANTA INSTITUT ZA NIR PRESS CENTAR KONKURSI I OGLASI KONTAKTI

Sastanak sa prof. dr. Gregorom Wollenekom

Ponedjeljak 03. jun/lip 2013.
Danas je u kabinetu generalnog direktora KCUS-a prof.dr. Damira Aganovića održan sastanak i dogovor o daljoj saradnji  KCUS-a i prof.dr. Gregora Wolleneka, poznatog dječijeg kardiohirurga sa Klinike AKH iz Beča. Profesora Wolleneka su ispred Kliničkoga centra Univerziteta u Sarajevu primili generalni direktor KCUS-a  prof. dr. Aganović, acc. prof. dr. Senka Mesihović – Dinarević, direktorica discipline za zdravlje djeteta i šef Pedijatrijske klinike, doc. dr. Nenad Vanis, savjetnik za medicinske poslove KCUS, dr. sc. med. dr. Alden Prcić, Savjetnik za razvoj transplantacijske medicine KCUS, gđica. Selma Komilija, prof., šefica kabineta Generalnog direktora i Samira Hajdarević, dipl. oec., rukovodilac Sektora za finansijske poslove.

Saradnja prof.dr. Wolleneka i njegovog tima i Kliničkoga centra Univerziteta u Sarajevu traje već 13 godina. Za to vrijeme prof.dr. Wollenek je više od 30 puta posjetio našu ustanovu i obavio preko 315 operacija djece, te oko 130 kateterizacija. Rezultat ove saradnje je znatno unapređena  kvaliteta pružanja usluga iz domena dječije kardiohirurgije u KCUS-u i Bosni i Hercegovini.

Na sastanku je istaknuto da, zahvaljujući stečenom znanju i iskustvu, timovi ljekara, sestara i bolničara na dječijoj kardiohirurgiji u KCUS-u samostalno obavljaju operativne zahvate i pomažu malim pacijentima iz cijele BiH, tako da je broj pacijenata i vrijeme čekanja na operacije značajno smanjen. Nastojanja i planovi za budućnost, koji će u većoj mjeri biti fokusirani na razvoj i unaprijeđenje interventne kardiologije. Profesor Wollenek je obećao pomoć i podršku i u ovom segmentu, koliko mu to resursi budu dozvoljavali.

Na kraju, prof. dr. Damir Aganović je u ime Kliničkoga centra Univerziteta u Sarajevu uručio prof.dr. Wolleneku Zahvalnicu – Certifikat za razvoj kardiohirurgije u KCUS-u.
Prof.dr. Gregor Wollenek se zahvalio na ukazanoj časti i svim osobama koje su od samog početka učestvovali u ovom projektu, te istakao činjenicu da ovo nije samo njegova zasluga već da je uspjeh projekta razvoja dječije kardiohirurgije u KCUS-u zasluga svih članova tima. Bez njih ovaj projekat bi bio nemoguć, jer je dječija kardiohirurgija prije svega timski rad. Naša misija ovde se sastojala od dvije komponente: jedna komponenta je bila da liječimo bolesnu djecu, a druga je svakako da se osposobe ljekari na dječijoj kardiohirurgiji kako bi oni mogli da formiraju timove od ljekara, sestara i bolničara. Rezultat projekta je pokazao da smo u tome i uspjeli.
Pedijatrijska klinika - Srijeda 26. nov/stu 2014.
6. Tečaj neonatalne reanimacije
Klinika za nuklearnu medicinu - Srijeda 26. nov/stu 2014.
Preuzeti članak – Stres je glavni okidač za obolijevanje štitne žlijezde
Klinika za hemodijalizu - Srijeda 26. nov/stu 2014.
Četvrti Kongres nefrologa BiH sa međunarodnim učešćem
Klinika urgentne medicine - Petak 21. nov/stu 2014.
Odbrana magistarskog rada dr. Gjulera Dedović - Halilbegović
Klinika za infektivne bolesti - Četvrtak 20. nov/stu 2014.
Evropska sedmica testiranja na HIV
Centar za srce - Četvrtak 20. nov/stu 2014.
Odbrana doktorske disertacije mr. sc. dr. Sanko Pandur
KCUS - Srijeda 19. nov/stu 2014.
Oglas za imenovanje članova Etičkog komiteta
KCUS - Srijeda 19. nov/stu 2014.
Oglas za imenovanje članova Etičkog komiteta
Neurološka klinika - Utorak 18. nov/stu 2014.
Komemorativna sjednica u povodu smrti prim.dr. Kaćuše Džirlo