NASLOVNA TELEFONSKI IMENIK FAQ
9°C vrijeme
U protekla 24 sata na Klinici za ginekologiju i akušerstvo KCUS rođeno je 12 beba, od toga 6 dječaka i 6 djevojčica. - U protekla 24 sata na Kliniku urgentne medicine KCUS primljeno je 113 pacijenata. U hiruršku ambulantu 47, a u internističku ambulantu 66 pacijenata.
Objavljeno : 28.5.2015 u 08:00 Svi izvještaji
U protekla 24 sata na Klinici za ginekologiju i akušerstvo KCUS rođeno je 12 beba, od toga 6 dječaka i 6 djevojčica.
U protekla 24 sata na Kliniku urgentne medicine KCUS primljeno je 113 pacijenata. U hiruršku ambulantu 47, a u internističku ambulantu 66 pacijenata.
Facebook stranica Youtube kanal
BOS
Smanji tekst
Povečaj tekst
KLINIČKI CENTAR
UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU
ETIČKA LINIJA
ANONIMNA PRIJAVA NEPRAVILNOSTI
+387 (0) 33 297 000
Centrala KCUS-a Informacije
O KCUS-U KLINIKE I SLUŽBE SLUŽBA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU KONKURSI I OGLASI KONTAKTI

Sastanak sa prof. dr. Gregorom Wollenekom

Ponedjeljak 03. jun/lip 2013.
Danas je u kabinetu generalnog direktora KCUS-a prof.dr. Damira Aganovića održan sastanak i dogovor o daljoj saradnji  KCUS-a i prof.dr. Gregora Wolleneka, poznatog dječijeg kardiohirurga sa Klinike AKH iz Beča. Profesora Wolleneka su ispred Kliničkoga centra Univerziteta u Sarajevu primili generalni direktor KCUS-a  prof. dr. Aganović, acc. prof. dr. Senka Mesihović – Dinarević, direktorica discipline za zdravlje djeteta i šef Pedijatrijske klinike, doc. dr. Nenad Vanis, savjetnik za medicinske poslove KCUS, dr. sc. med. dr. Alden Prcić, Savjetnik za razvoj transplantacijske medicine KCUS, gđica. Selma Komilija, prof., šefica kabineta Generalnog direktora i Samira Hajdarević, dipl. oec., rukovodilac Sektora za finansijske poslove.

Saradnja prof.dr. Wolleneka i njegovog tima i Kliničkoga centra Univerziteta u Sarajevu traje već 13 godina. Za to vrijeme prof.dr. Wollenek je više od 30 puta posjetio našu ustanovu i obavio preko 315 operacija djece, te oko 130 kateterizacija. Rezultat ove saradnje je znatno unapređena  kvaliteta pružanja usluga iz domena dječije kardiohirurgije u KCUS-u i Bosni i Hercegovini.

Na sastanku je istaknuto da, zahvaljujući stečenom znanju i iskustvu, timovi ljekara, sestara i bolničara na dječijoj kardiohirurgiji u KCUS-u samostalno obavljaju operativne zahvate i pomažu malim pacijentima iz cijele BiH, tako da je broj pacijenata i vrijeme čekanja na operacije značajno smanjen. Nastojanja i planovi za budućnost, koji će u većoj mjeri biti fokusirani na razvoj i unaprijeđenje interventne kardiologije. Profesor Wollenek je obećao pomoć i podršku i u ovom segmentu, koliko mu to resursi budu dozvoljavali.

Na kraju, prof. dr. Damir Aganović je u ime Kliničkoga centra Univerziteta u Sarajevu uručio prof.dr. Wolleneku Zahvalnicu – Certifikat za razvoj kardiohirurgije u KCUS-u.
Prof.dr. Gregor Wollenek se zahvalio na ukazanoj časti i svim osobama koje su od samog početka učestvovali u ovom projektu, te istakao činjenicu da ovo nije samo njegova zasluga već da je uspjeh projekta razvoja dječije kardiohirurgije u KCUS-u zasluga svih članova tima. Bez njih ovaj projekat bi bio nemoguć, jer je dječija kardiohirurgija prije svega timski rad. Naša misija ovde se sastojala od dvije komponente: jedna komponenta je bila da liječimo bolesnu djecu, a druga je svakako da se osposobe ljekari na dječijoj kardiohirurgiji kako bi oni mogli da formiraju timove od ljekara, sestara i bolničara. Rezultat projekta je pokazao da smo u tome i uspjeli. KCUS
Klinika za radiologiju - Srijeda 27. maj/svi 2015.
Posjeta profesora iz Turske Klinici za radiologiju
Klinika za nefrologiju - Srijeda 27. maj/svi 2015.
Uspješno urađena nova transplantacija bubrega
Klinika za anesteziju i reanimaciju (KAR) - Petak 22. maj/svi 2015.
Sedmi Sarajevo anestezija forum (SAF)
Sestrinstvo - Četvrtak 21. maj/svi 2015.
EDUKACIJA ZA MEDICINSKE SESTRE-TEHNIČARE KCUS-A
Institut za NIR - Četvrtak 21. maj/svi 2015.
Posjeta i predavanje profesora iz Turske u NIR-u
Klinika za onkologiju - Srijeda 20. maj/svi 2015.
U NIR-u održan onkološki simpozij
Institut za bolesti srca - Srijeda 20. maj/svi 2015.
Nova donacija IOM-a Klinici za kardiohirurgiju
Klinika za anesteziju i reanimaciju (KAR) - Ponedjeljak 18. maj/svi 2015.
7. Sarajevo anestezija forum
Klinika za psihijatriju - Ponedjeljak 18. maj/svi 2015.
Stručna psihijatrijska predavanja – stigma duševnih bolesnika
Klinika za kardiologiju - Nedjelja 17. maj/svi 2015.
KCUS obilježio "Svjetski dan hipertenzije"