NASLOVNA TELEFONSKI IMENIK FAQ
10°C vrijeme
U toku vikenda u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKCS rođena je 31 beba, od toga 19 dječaka i 12 djevojčica. - U toku vikenda u Kliniku urgentne medicine UKCS pregledana su 522 pacijenta. U internističkoj ambulanti 199, a u hirurškoj ambulanti 323 pacijenta.
Objavljeno : 5.10.2015 u 08:00 Svi izvještaji
U toku vikenda u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKCS rođena je 31 beba, od toga 19 dječaka i 12 djevojčica.
U toku vikenda u Kliniku urgentne medicine UKCS pregledana su 522 pacijenta. U internističkoj ambulanti 199, a u hirurškoj ambulanti 323 pacijenta.
Facebook stranica Youtube kanal
BOS
Smanji tekst
Povečaj tekst
BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU
ETIČKA LINIJA
ANONIMNA PRIJAVA NEPRAVILNOSTI
+387 (0) 33 297 000
Centrala UKCS Informacije
O UKCS-U KLINIKE I SLUŽBE SLUŽBA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU KONKURSI I OGLASI ZAKONI KONTAKTI

Sastanak sa prof. dr. Gregorom Wollenekom

Ponedjeljak 03. jun/lip 2013.
Danas je u kabinetu generalnog direktora KCUS-a prof.dr. Damira Aganovića održan sastanak i dogovor o daljoj saradnji  KCUS-a i prof.dr. Gregora Wolleneka, poznatog dječijeg kardiohirurga sa Klinike AKH iz Beča. Profesora Wolleneka su ispred Kliničkoga centra Univerziteta u Sarajevu primili generalni direktor KCUS-a  prof. dr. Aganović, acc. prof. dr. Senka Mesihović – Dinarević, direktorica discipline za zdravlje djeteta i šef Pedijatrijske klinike, doc. dr. Nenad Vanis, savjetnik za medicinske poslove KCUS, dr. sc. med. dr. Alden Prcić, Savjetnik za razvoj transplantacijske medicine KCUS, gđica. Selma Komilija, prof., šefica kabineta Generalnog direktora i Samira Hajdarević, dipl. oec., rukovodilac Sektora za finansijske poslove.

Saradnja prof.dr. Wolleneka i njegovog tima i Kliničkoga centra Univerziteta u Sarajevu traje već 13 godina. Za to vrijeme prof.dr. Wollenek je više od 30 puta posjetio našu ustanovu i obavio preko 315 operacija djece, te oko 130 kateterizacija. Rezultat ove saradnje je znatno unapređena  kvaliteta pružanja usluga iz domena dječije kardiohirurgije u KCUS-u i Bosni i Hercegovini.

Na sastanku je istaknuto da, zahvaljujući stečenom znanju i iskustvu, timovi ljekara, sestara i bolničara na dječijoj kardiohirurgiji u KCUS-u samostalno obavljaju operativne zahvate i pomažu malim pacijentima iz cijele BiH, tako da je broj pacijenata i vrijeme čekanja na operacije značajno smanjen. Nastojanja i planovi za budućnost, koji će u većoj mjeri biti fokusirani na razvoj i unaprijeđenje interventne kardiologije. Profesor Wollenek je obećao pomoć i podršku i u ovom segmentu, koliko mu to resursi budu dozvoljavali.

Na kraju, prof. dr. Damir Aganović je u ime Kliničkoga centra Univerziteta u Sarajevu uručio prof.dr. Wolleneku Zahvalnicu – Certifikat za razvoj kardiohirurgije u KCUS-u.
Prof.dr. Gregor Wollenek se zahvalio na ukazanoj časti i svim osobama koje su od samog početka učestvovali u ovom projektu, te istakao činjenicu da ovo nije samo njegova zasluga već da je uspjeh projekta razvoja dječije kardiohirurgije u KCUS-u zasluga svih članova tima. Bez njih ovaj projekat bi bio nemoguć, jer je dječija kardiohirurgija prije svega timski rad. Naša misija ovde se sastojala od dvije komponente: jedna komponenta je bila da liječimo bolesnu djecu, a druga je svakako da se osposobe ljekari na dječijoj kardiohirurgiji kako bi oni mogli da formiraju timove od ljekara, sestara i bolničara. Rezultat projekta je pokazao da smo u tome i uspjeli. KCUS
Klinika za radiologiju - Ponedjeljak 05. okt/lis 2015.
Na Klinici za radiologiju urađena još jedna kompleksna AV malformacija
Klinika za nuklearnu medicinu - Četvrtak 01. okt/lis 2015.
PET/CT odjel - akreditirani centar izvrsnosti
Klinika za dermatovenerologiju - Srijeda 30. sep/ruj 2015.
Odbrana magistarskog rada dr. Majda Jukić
Klinika za hemodijalizu - Srijeda 30. sep/ruj 2015.
Prof. dr. Halima Resić predsjedavala sesiji o dijalizi u Rusiji
KCUS - Utorak 29. sep/ruj 2015.
Promo film o UKCS-u
Klinika za radiologiju - Utorak 29. sep/ruj 2015.
Oformljeno Udruženje radiologa u Federaciji Bosne i Hercegovine
Klinika za nuklearnu medicinu - Utorak 29. sep/ruj 2015.
Odbrana magistarskog rada dr. Selma Agić
Klinika za radiologiju - Utorak 29. sep/ruj 2015.
Prva škola pedijatrijskog ultrazvuka
Klinička apoteka - Utorak 29. sep/ruj 2015.
Svjetski dan farmaceuta