NASLOVNA TELEFONSKI IMENIK FAQ
15°C vrijeme
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 14 beba, od toga 7 dječaka i 7 djevojčica. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 7 pacijenata. U internističkoj ambulanti 1, a u hirurškoj ambulanti 6 pacijenata.
Objavljeno : 28.6.2016 u 08:00 Svi izvještaji
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 14 beba, od toga 7 dječaka i 7 djevojčica.
U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 7 pacijenata. U internističkoj ambulanti 1, a u hirurškoj ambulanti 6 pacijenata.
Facebook stranica Youtube kanal
BOS
ENG
Smanji tekst
Povečaj tekst
BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU
ETIČKA LINIJA
ANONIMNA PRIJAVA NEPRAVILNOSTI
+387 (0) 33 297 000
Centrala UKCS Informacije
O UKCS-U KLINIKE I SLUŽBE ODNOSI S JAVNOŠĆU KONKURSI I OGLASI ZAKONI KONTAKTI

Sastanak sa prof. dr. Gregorom Wollenekom

Ponedjeljak 03. jun/lip 2013.
Danas je u kabinetu generalnog direktora KCUS-a prof.dr. Damira Aganovića održan sastanak i dogovor o daljoj saradnji  KCUS-a i prof.dr. Gregora Wolleneka, poznatog dječijeg kardiohirurga sa Klinike AKH iz Beča. Profesora Wolleneka su ispred Kliničkoga centra Univerziteta u Sarajevu primili generalni direktor KCUS-a  prof. dr. Aganović, acc. prof. dr. Senka Mesihović – Dinarević, direktorica discipline za zdravlje djeteta i šef Pedijatrijske klinike, doc. dr. Nenad Vanis, savjetnik za medicinske poslove KCUS, dr. sc. med. dr. Alden Prcić, Savjetnik za razvoj transplantacijske medicine KCUS, gđica. Selma Komilija, prof., šefica kabineta Generalnog direktora i Samira Hajdarević, dipl. oec., rukovodilac Sektora za finansijske poslove.

Saradnja prof.dr. Wolleneka i njegovog tima i Kliničkoga centra Univerziteta u Sarajevu traje već 13 godina. Za to vrijeme prof.dr. Wollenek je više od 30 puta posjetio našu ustanovu i obavio preko 315 operacija djece, te oko 130 kateterizacija. Rezultat ove saradnje je znatno unapređena  kvaliteta pružanja usluga iz domena dječije kardiohirurgije u KCUS-u i Bosni i Hercegovini.

Na sastanku je istaknuto da, zahvaljujući stečenom znanju i iskustvu, timovi ljekara, sestara i bolničara na dječijoj kardiohirurgiji u KCUS-u samostalno obavljaju operativne zahvate i pomažu malim pacijentima iz cijele BiH, tako da je broj pacijenata i vrijeme čekanja na operacije značajno smanjen. Nastojanja i planovi za budućnost, koji će u većoj mjeri biti fokusirani na razvoj i unaprijeđenje interventne kardiologije. Profesor Wollenek je obećao pomoć i podršku i u ovom segmentu, koliko mu to resursi budu dozvoljavali.

Na kraju, prof. dr. Damir Aganović je u ime Kliničkoga centra Univerziteta u Sarajevu uručio prof.dr. Wolleneku Zahvalnicu – Certifikat za razvoj kardiohirurgije u KCUS-u.
Prof.dr. Gregor Wollenek se zahvalio na ukazanoj časti i svim osobama koje su od samog početka učestvovali u ovom projektu, te istakao činjenicu da ovo nije samo njegova zasluga već da je uspjeh projekta razvoja dječije kardiohirurgije u KCUS-u zasluga svih članova tima. Bez njih ovaj projekat bi bio nemoguć, jer je dječija kardiohirurgija prije svega timski rad. Naša misija ovde se sastojala od dvije komponente: jedna komponenta je bila da liječimo bolesnu djecu, a druga je svakako da se osposobe ljekari na dječijoj kardiohirurgiji kako bi oni mogli da formiraju timove od ljekara, sestara i bolničara. Rezultat projekta je pokazao da smo u tome i uspjeli. KCUS
Klinička imunologija - Petak 24. jun/lip 2016.
Promocija knjige "Tumorska imunologija" prof. dr. Jasenka Karamenhića
Klinika za infektivne bolesti - Petak 24. jun/lip 2016.
Akreditacija DPST Centra KCUS-a
Sestrinstvo - Srijeda 22. jun/lip 2016.
Stručni skup medicinskih sestara i tehničara KCUS
KCUS - Petak 17. jun/lip 2016.
Saopćenje za javnost
Klinika za hemodijalizu - Utorak 14. jun/lip 2016.
Simpozij – Akutna bubrežna ozljeda
KCUS - Ponedjeljak 13. jun/lip 2016.
Delegacija Doma naroda u posjeti KCUS
Institut za NIR - Ponedjeljak 13. jun/lip 2016.
Međunarodna konferencija o medicinskom i biološkom inženjeringu
Pedijatrijska klinika - Ponedjeljak 13. jun/lip 2016.
Izvještaj Discipline za zdravlje djeteta za prva četiri mjeseca 2016.
Klinika za hemodijalizu - Četvrtak 09. jun/lip 2016.
Stručno predavanje Krvni pristup za dijalizu