KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

Strategija pravilnog zanavljanja medicinske opreme u KCUS: Montaža linearnog akceleratora i Obavijest o isporuci gama kamere

Petak 09. mar/ožu 2018.

U skladu s postojećom strategijom zanavljanja medicinske opreme u KCUS, na Klinici za onkologiju u toku je montaža  linearnog akceleratora. Aparat će biti pušten u funkciju u narednih nekoliko dana.

Agencije IAEA (International Atomic Energy Agency) iz Beča dostavila je danas Obavijest o isporuci nove gama kamere, vrijednosti pola miliona eura, za potrebe Klinike za nuklearnu medicinu KCUS. Gama kamera je donirana KCUS kao centru koji je prepoznat po kvaliteti rada i uslova.

Zatečena stara gama kamera iz 2001.godine se zbog zastarjelosti i prekomjerne upotrebe često kvarila, što je otežavalo pružanje kvalitetne zdravstvene usluge bolesnicima.

Menadžment KCUS će nastaviti program zanavljanja medicinske opreme, stručne edukacije uposlenika i obezbjeđivanja svih uvjeta za pružanje kvalitetne zdravstvene usluge bolesnicima.

 

 

KCUS
KCUS - Četvrtak 19. jul/srp 2018.
KCUS nabavio aparat za terapijsku hipotermiju
KCUS - Utorak 17. jul/srp 2018.
Poništenje oglasa medicinski tehničar – gipser
KCUS - Srijeda 11. jul/srp 2018.
11.JULI DAN ŽALOSTI ZA SVE DOBRE I ČESTITE LJUDE
Objavljeno 18.7.2018 u 09:00
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 11 beba, od toga 5 dječaka i 6 djevojčica. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 189 pacijenata. U internističkoj ambulanti 72, a u hirurškoj ambulanti 117 pacijenata.