Search
Close this search box.

Objavljene četiri knjige

Početna » Vijesti » Objavljene četiri knjige

Objavljene četiri knjige

INFORMACIJA ZA JAVNOST

Objavljene četiri knjige

Disciplina za nauku i nastavu KCUS nedavno je izdala knjigu Standardne operativne procedure za bolnice. Autori ove knjige su: prof. dr. Sebija Izetbegović, prof. dr. Enra Mehmedika Suljić, doc. dr. Amer Ovčina i dr. sc. Ernela Eminović. 

Recezenti su ocijenili da se ova publikacija može  koristiti i kao vodič za provođenje medicinskih intervencija u skladu sa naučnim dokazima zasnovanim na dobroj kliničkoj praksi. Istovremeno, knjiga je i odličan vodič za usmjeravanje djelatnosti svih učesnika stručnih timova koji su odgovorni  za liječenje i zdravstvenu njegu pacijenata.  

Objavljena je i knjiga Osnove naučnog istraživanja u biomedicini, autora:  prof. dr. Sebija Izetbegović, prof. dr. Enra Mehmedika Suljić, prof. dr. Amel Hadžimehmedagić i prof. dr. Semra Čavaljuga.

KCUS je izdao i knjigu:  Uvod u patologiju sinapse kod shizofrenije, autora doc. dr. Amra Memić Serdarević i dr. med.sci. Gorana Sulejmanpašić.

U saradnji sa Medicinskim fakultetom, objavljena je i knjiga Pedijatrija. Autori su: prof. dr. Edo Hasanbegović, prof. dr. Sebija Izetbegović, prof. dr. Feriha Hadžagić Ćatibušić, prof. dr. Sniježana Hasanbegović, prof. dr. Amina Selimović, doc. dr. Hajrija Maksić, doc. dr. Verica Mišanović, doc. dr. Danka Pokrajac, doc. dr. Sajra Užičanin, dr. sc. Emina Hadžimuratović, dr. sc. Sabina Terzić, mr. sc. Duško Anić, mr.sc. Selma Dizdar i mr. sc. Velma Selmanović.

Urednik knjige Pedijatrija, prof. dr. Edo Hasanbegović, zajedno sa brojnim saradnicima, od kojih svaki predstavlja profesionalni autoritet na svom području, sastavio je udžbenik iz pedijatrije koji pokriva to područje do te mjere da može poslužiti kao neovisna referenca za studente medicine na prediplomskom nivou studija medicine.  

Sve četiri knjige plod su dugogodišnjeg rada i istraživanja, a namijenjene su doktorima, studentima, medicinskim sestrama i tehničarima, kao i ostalim čitateljima.   

PRESS KCUS

Pošaljite upit