Navigacija Zatvori
Zatvori
Search
Close this search box.

Najava – 16.PEDIJATRIJSKA ŠKOLA

Početna » Najave » Najava – 16.PEDIJATRIJSKA ŠKOLA

Najava – 16.PEDIJATRIJSKA ŠKOLA

Udruženje/Udruga pedijatara u BiH i Udruženje neonatologa i intenzivista FBiH održeće 16. Pedijatrijsku školu s međunarodnim sudjelovanjem, u periodu od 09. do 12.maja 2024.godine, u Hotelima Ilidža Sarajevo.

Ovaj značajni naučni skup održava se pod pokroviteljstvom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a učešće u istom uzeće ljekari i zdravstveni radnici  iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona, kao i predstavnici UNICEF-a i SZO.

Ceremonija otvaranja biće upriličena 09.maja (četvrtak) u 17.30h, a prisutnima će se obratiti predsjednica Udruženja/Udruge pedijatara BiH, prof.dr Hajrija Maksić, v.d.generalni direktor KCUS-a, doc.dr Alen Pilav, v.d.direktor Discipline za nauku i nastavu KCUS-a, prim.dr.sci.med Sanko Pandur. U naučnom dijelu programa obratiće se direktor Discipline za zdravlje djeteta, prof.dr Edo Hasanbegović i prof.dr Feriha Čatibušić.

U okviru 16.Pedijatrijske škole pedijatri i zdravstveni radnici održaće predavanja na više značajnih tema, među kojima su Genomska medicina za naprednu pedijatriju i personalizirano zdravlje djece, Prevencije RSV infekcija, Prenatalni i neonatalni screening, imunizacija i ostale teme od izuzetnog značaja za liječenje i očuvanje zdravlja pacijenata pedijatrijskog uzrasta. Škola se održava po najnovijim standardima i obuhvaća naučna i stručna savremena saznanja koja se primjenjuju u svakodnevnom radu.

Trećeg dana škole održaće se sesija za medicinske sestre i tehničare, koji predstavljaju bitnu kariku u pravilnom i uspješnom liječenju. Ove godine učešće je prijavilo 150 medicinskih sestara i tehničara, što je dovoljan pokazatelj značaja pedijatrijske škole.

PRESS KCUS-a