Navigacija Zatvori
Zatvori
Search
Close this search box.

KCUS UPRILIČIO POZDRAVNI PRIJEM ZA SPECIJALIZANTE

Početna » Vijesti » KCUS UPRILIČIO POZDRAVNI PRIJEM ZA SPECIJALIZANTE

KCUS UPRILIČIO POZDRAVNI PRIJEM ZA SPECIJALIZANTE

INFORMACIJA ZA JAVNOST

KCUS UPRILIČIO POZDRAVNI PRIJEM ZA SPECIJALIZANTE

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu upriličio je danas pozdravni prijem i druženje za specijalizante. Na ovaj način menadžment i uposlenici KCUS zaželjeli su dobrodošlicu mladim kolegama, a prisutnima se obratila generalna direktorica KCUS prof.dr.Sebija Izetbegović.

U svom obraćanju prof.dr.Izetbegović kazala je da se od mladih kolega očekuje da puno rade, nastoje naučiti što više, budu odgovorni i ljubazni međusobno i prema bolesnicima, te da se potrude da po završetku dobiju i stalno zaposlenje u najvećoj i najboljoj zdravstvenoj ustanovi u BIH.

„U svojem boravku u KCUS poštujte sve uposlenike, od svakoga možete naučiti nešto. Vaši učitelji su oni koji su u redu iza vaših roditelja. Oni će Vam prenositi znanje nesebično, ako to zaslužite. Iskoristite vrijeme pred Vama da što više napredujete i naučite posao od starijih kolega. Nastojte sa svojim mentorima izgraditi odnos uzajamnog poštovanja i prijateljstva, koje će trajati cijeli život. Gradite međusobno prijateljstva i kolegijalan i kvalitetan odnos, to će Vam pomoći u životu i radu. Sretni ste da dolazite u KCUS kakav je sada. Vi nećete pamtiti KCUS u raspadanju, kakav smo mi zatekli.Nećete  učiti i raditi u prostorima koji se urušavaju, niti ćete raditi na prastarim aparatima za koje se više i ne proizvode rezervni dijelovi. Mi smo napravili ogroman napor da sve to popravimo, a tako ćemo raditi i dalje. Vaše je da budete požrtvovani i vrijedni i da se uključite u rad KCUS. KCUS je sada ustanova sa najboljom dijagnostičkom i terapijskom opremom, ali i izrazito stručnim i educiranom kadrom. U ovom trenutku možemo reći i da smo među najboljim zdravstvenim ustanovama u regionu. Prvi smo nabavili najsavremenije dijanostičke i terapijske aparate, koji ni danas nemaju mnoge naše kolege u susjednim zemljama. Vi ste generacija ljekara koja će nas zamijeniti i s toga je na Vama velika odgovornost. Potrudite se da u svom radu budete najbolji i date najbolje od sebe“ – kazala je prof.dr.Izetbegović u svom obraćanju.

PRESS KCUS