Navigacija Zatvori
Zatvori
Search
Close this search box.

Demanti – Pacijent H. Dž. je zbrinut u KCUS, a ne u Općoj bolnici

Početna » Novosti » Demanti – Pacijent H. Dž. je zbrinut u KCUS, a ne u Općoj bolnici

Demanti – Pacijent H. Dž. je zbrinut u KCUS, a ne u Općoj bolnici

KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU

Demanti

Pacijent H. Dž. je zbrinut u KCUS, a ne u Općoj bolnici

Nakon što su pojedini mediji objavili informaciju da je vozač kombija koji je danas, u ranim jutarnjim satima, udario u ogradu kod Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS, prevezen u Opću bolnicu „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, želimo demantirati te navode.

Vozač kombija H.Dž. zbrinut je u Klinici urgentne medicine KCUS. Urađena je neophodna dijagnostika i on je trenutno smješten na Klinici za anesteziju i reanimaciju KCUS. On je bio životno ugrožen pacijent.

Direktor hirurških disciplina prof. dr. Dželaludin Junuzović naglasio je da se pacijenti kojima je potreban tercijarni nivo usluga dovoze u KCUS svaki dan.

„Raspolažemo kompletnom opremom za urgentnu dijagnostiku i pomoć. Zahvaljujući odličnom radu Konzilijarne službe KCUS, promptno se zbrinjavaju pacijenti i upućuju u pripadajuće klinike na dalje liječenje.  U Klinici urgentne medicine zbrinjavaju svi pacijenti, koji se iz određenih razloga ne mogu zbrinuti u ostalim zdravstvenim centrima u FBiH, ali i istočnom dijelu RS.”, izjavio je prof. dr.Junuzović.

                                                                                                PRESS KCUS