Search
Close this search box.

INFORMACIJA ZA JAVNOST : I. BAZIČNI KURS NEUROINTERVENTNIH PROCEDURA

Početna » INFORMACIJA ZA JAVNOST : I. BAZIČNI KURS NEUROINTERVENTNIH PROCEDURA

INFORMACIJA ZA JAVNOST : I. BAZIČNI KURS NEUROINTERVENTNIH PROCEDURA

INFORMACIJA ZA JAVNOST

I BAZIČNI KURS NEUROINTERVENTNIH PROCEDURA

U organizaciji Udruženja/Udruge radiologa u FBiH, 16.novembra u hotelu Evropa, održaće se jednodnevni naučni skup I Bazični kurs neurointerventnih procedura“.

Riječ je o edukacijskoj aktivnosti iz neurointerventnih procedura, koja će obuhvatiti  prikaz bazičnih neurointerventnih procedura i periproceduralnih detalja kod tretmana intrakranijalnih aneurizmi, arteriovenskih malformacija i fistula, te stenookluzivnih lezija cerebralnih krvnih sudova sa posebnim osvrtom na neurointerventno liječenje moždanog udara,  u svrhu prikaza dosadašnjih iskustava i popularizacije ove medicinske oblasti.

Naučnom skupu će prisustvovati specijalisti i specijalizanti radiologije, kao i ljekari specijalisti ili na specijalizaciji iz neurohirurgije, neurologije, kardiovaskularne hirurgije, angiologije, te anestezije i reanimacije iz BiH i regiona. Prisutnima će biti prikazan precizan uvid u stepen razvijenosti i spektar ovih procedura u BiH, a s  obzirom da se iste sa tenedenicijom rasta u obimu, već izvode u KCU Sarajevo i UKC Tuzla.

Udruženje/Udruga radiologa u FBiH mišljenja je da će organizacija ovakvog događaja doprinijeti daljem etabliranju ovih procedura, kao jednog od standarda liječenja kompleksnih i životno ugrožavajućih stanja, te polučiti njihov ravnomjerni razvoj u cijeloj BiH, ali i regionu.

KLINIKA ZA RADIOLOGIJU KCUS

Pošaljite upit