Search
Close this search box.

KCUS: Liste čekanja za endoprotezu koljena i artoskopske operacije više ne postoje

Početna » Novosti » KCUS: Liste čekanja za endoprotezu koljena i artoskopske operacije više ne postoje

KCUS: Liste čekanja za endoprotezu koljena i artoskopske operacije više ne postoje

KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU

KLINIKA ZA ORTOPEDIJU I TRAUMATOLOGIJU

Saopćenje za javnost

KCUS: Liste čekanja za endoprotezu koljena i artoskopske operacije više ne postoje

Klinika za ortopediju i traumatologiju KCUS, prvi put nema listi čekanja za endoproteze koljena i artroskopske operacije.  Pacijenti iz Kantona Sarajevo, kao i iz drugih kantona, odmah po indikaciji se preoperativno pripremaju, te potom operišu.

Šef Klinike, prof.dr. Đemil Omerović, ističe da su tokom 2018.godine i u prvom kvartalu 2019.godine na Klinici za ortpopediju i traumatologiju ukupno  urađene 102 endoproteze koljena, 82 artroskopske operacije ( od toga 21 ligamentoplastika) i  131 endoproteza kuka.

„Često smo od strane pacijenata izloženi zahtjevima za refundaciju sredstava za endoprotezu kuka i artoskopske operacije koje su urađene na nekoj od privatnih poliklinika. Na ovaj način pacijenti se nepotrebno izlažu troškovima, jer se na našoj Klinici pomenuti operativni zahvati rade za sve osiguranike potpuno besplatno“, rekao je prof. dr. Džemil Omerović.

Klinika za ortopediju i traumatologiju zahvaljujući stručno osposobljenom medicinskom osoblju, postojećoj opremi i izvrsno  opremljenim operacionim salama, postaje prepoznatljiva po kvaliteti usluga i izvan granica naše zemlje.

U ovoj se Klinici liječe pacijenti iz cijele BiH, a u posljednje vrijeme se sve više pacijenata iz Republike Srpske odlučuje za operaciju u KCUS. 
Također, radi se kontinuirana edukacija kadra. Uvodimo mlade kolege u operativni program i nastojimo biti najbolja podrška u njihovom stručnom usavršavanju“,  naveo je prof.dr.Omerović. 

Kako kaže pacijenti i članovi njihovih porodica zadovoljni su uslugom na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCUS, a čemu svjedoče brojne pohvale.

Generalna direktorica KCUS, prof.dr.Sebija Izetbegović naglasila je da je na Klinici za ortopediju uveden novi koncept rada, koji odlično funkcioniše.

„ Pacijenti su zadovoljni uslugom što je najbolji pokazatelj načina rada. Nema  privilegovanih pacijenata. Operacije se rade po programu. Izuzetak su hitni slučajevi. Nekadašnje duge liste čekanja više ne postoje. Naši ortopedi su stručno osposobljeni za sve operativne zahvate, po čemu su prepoznatljivi u regionu. Ponosna sam na ono što je za kratko vrijeme urađeno na ovoj Klinici. To je rezultat predanog, timskog i odgovornog rada,“ izjavila je prof.dr.Izetbegović. 

                                                                                           PRESS KCUS

Pošaljite upit