Navigacija Zatvori
Zatvori
Search
Close this search box.

Nakon što je bila sasvim nepokretna Maida Kurtović ponovo hoda

Početna » Nakon što je bila sasvim nepokretna Maida Kurtović ponovo hoda

Nakon što je bila sasvim nepokretna Maida Kurtović ponovo hoda

Na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCUS uspješno je urađena endoproteza oba koljena kod nepokretne 53-trogodišnje pacijentice Maide Kurtović iz Bosanske Krupe. Pacijentica je godinu i po koristila invalidska kolica, jer se nije mogla osloniti na noge. Medicinski tim Klinike prije nekoliko dana realizirao je ovaj operativni zahvat.      

Pacijentica Kurtović vrlo je zadovoljna zdravstvenom uslugom. Kako kaže, u KCUS je došla u invalidskim kolicima, a sada će izaći na svojim nogama.

Godinu i po sam bila nepokretna. Koristila sam invalidska kolica jer nisam mogla uopće hodati. Prof. dr. Đemil Omerović operisao mi je oba koljena i sada se dobro osjećam. Trenutno hodam uz pomoć štaka, ali mislim da ću uskoro moći i samostalno da se krećem“, rekla je Kurtović.

Pacijentica Kurtović naročito ističe profesionalni odnos medicinskog i ostalog osoblja prema svim hospitaliziranim pacijentima.

Prema riječima Emine Nikšić, glavne sestre Prvog odjela na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCUS,  svakodnevno dobijaju pohvale od pacijenata.

„Naš zadatak je da pružimo najbolju uslugu pacijentima i da sve funkcioniše. Ulažemo maksimalni napor u liječenju bolesnika“, poručila je sestra Nikšić.

Na čelu tima koji je operisao pacijenticu iz Bosanske Krupe bio je prof. dr. Đemil Omerović, šef Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS.  

Pacijentica je u KCUS došla sa nizom  drugih  oboljenja. Zbog svog primarnog oboljenja bila je nepokretna godinu i po. U razmaku od sedam dana uradili smo joj dvije enoproteze koljena i sada hoda uz pomoć štaka. Zadovoljni smo tokom njenog postoperativnog oporavka“, naveo je prof. dr. Omerović.    

Prof.dr. Omerović, ističe da se u ovoj Klinici zbrinjavaju pacijenti iz cijele BiH, a

primjenjuju se najsavremene tehnike u liječenju pacijenata.

„U našim operacionim salama koristi se najmodernija oprema. Menadžment KCUS prepoznao je potrebe naše Klinike i odgovorno tvrdim da nismo nikad bili u boljoj situaciji. Također, radi se kontinuirana edukacija kadra. Uvodimo mlade kolege u operativni program i nastojimo biti najbolja podrška u njihovom stručnom usavršavanju“,  naveo je prof.dr.Omerović. 

Generalna direktorica KCUS, prof.dr.Sebija Izetbegović naglasila je da na Klinici za ortopediju funkcioniše odličan sistem rada, koji je očito prepoznat od strane pacijenata.

Naši ortopedi i pripadajuće medicinsko osoblje rade stručno i predano. Iznimno sofisticirane operacije preko teških, srednje teških i jednostavnih su svakodnevno na njihovom programu i oni ih uspješno obavljaju. Uposlenici su posvećeni i stalnoj edukaciji kroz saradnju sa inozemnim stručnjacima pa njihovi rezultati ne iznenađuju.  Zadovoljstvo pacijenta dokazuje da Klinika za ortopediju KCUS odlično funkcionira. Namjera menadžmenta su i nova ulaganja u opremu Klinike, “ izjavila je prof.dr.Izetbegović. 

PRESS KCUS