Search
Close this search box.

OČNA KLINIKA KCUS : OTVORENO PISMO JAVNOSTI

Početna » OČNA KLINIKA KCUS : OTVORENO PISMO JAVNOSTI

OČNA KLINIKA KCUS : OTVORENO PISMO JAVNOSTI

OČNA KLINIKA KCUS

OTVORENO PISMO JAVNOSTI

Kolegij Klinike za očne bolesti KCUS ovim putem demantuje neistine koje je putem medija iznio Denis  Smajlović, tvrdeći da je njegova supruga A.S., inače uposlenica Klinike za očne bolesti KCUS, izložena mobingu te da joj se prijeti otkazom.

Smatramo da Javnost treba biti upoznata s činjenicom da je supruga Denisa Smajlovića, uposlenica Očne klinike A.S. na bolovanju. Shodno tome nemoguće je da joj je bilo ko uputio opomene ili pokrenuo protiv nje Disciplinski postupak.

Usprkos tome, nikada nismo doveli u pitanje njen rad ni odsustvo, već smo je kolegijalno i ljudski razumijeli, a kolege i kolegice su bez pitanja i pogovora preuzimale njen dio posla.

Shodno tome, neistine koje iznosi njen muž Denis Smajlović, o navodnim prijetnjama otkazom i Disciplinskom postupku, teška su uvreda za sve uposlenike Klinike za očne bolesti KCUS. Obmanjivanje javnosti neistinama najoštrije osuđujemo, te zahtijevamo korektnost i istinu.

S toga bismo veoma cijenili da Denis Smajlovć konkretno navede ko je prijetio njegovoj supruzi, te da javno objavi dokument o pokretanju Disciplinskog postupka. U slučaju da to nije u mogućnosti, neka se javno izvini radi svih poštenih ljudi koji rade na našoj Klinici. U suprotnom će sve klevete morati dokazati pred nadležnim Sudom, shodno postojećem Zakonu.

Većina naših uposlenika bili su u prvim redovima odbrane BiH, te smo i danas opredijeljeni za zdravlje i dobrobit svih građana naše domovine.  Nećemo dozvoliti da nas se zloupotrijebljava, na bilo koji način! Apelujemo na sve nadležne organe da nas zaštite od daljih uvreda i kleveta.

KOLEGIJ OČNE KLINIKE KCUS

Pošaljite upit