Search
Close this search box.

KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU ZA MIGRANTE: ZA SAMO ŠEST DANA UPOSLENICI PRIKUPILI 11.125KM

Početna » Vijesti » KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU ZA MIGRANTE: ZA SAMO ŠEST DANA UPOSLENICI PRIKUPILI 11.125KM

KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU ZA MIGRANTE: ZA SAMO ŠEST DANA UPOSLENICI PRIKUPILI 11.125KM

Uposlenici i menadžment KCUS prikupili su 11.125KM pomoći za migrante smještene u Kampu „Blažuj“. Prikupljenim sredstvima, u akciji koja je trajala samo šest dana, kupljeno je 100 komada jakni, 150 pari cipela različitih veličina, 200 komada termo čarapa,100 komada kapa, 100 komada rukavica i 50 komada dukserica.

Osim novca uposlenici su donirali i odjeću i obuću koja je također uručena u sklopu današnje donacije.

Donaciju su uručile generalna direktorica KCUS prof.dr.Sebija Izetbegović i predsjednica Sindikata KCUS Dženana Hrustemović. Tom prilikom razgovarano je i o nastavku pomoći, te je naredna aktivnost KCUS pregled i zdravstvena pomoć migrantima u kampu.

Predstavnici IOM- a izrazili su zahvalnost KCUS na dosadašnjoj pomoći kada je u pitanju liječenje i zbrinjavanje bolesnih i povrijeđenih migranata.

„KCUS je pokazao svoju humanost na djelu. Koristimo priliku javno Vam se zahvaliti za nesebičnu pomoć u liječenju svih migranata, a posebno mladića koji je izbjegao amputaciju noge zahvaljujući brzoj intervenciji i stručnosti Vaših ljekara. Zahvaljujemo se i na današnjoj donaciji, koja je od velikog značaja za korisnike kampa. Kamp je još uvijek u izgradnji, ali je najbitnije da svi korisnici imaju toplu i čistu posteljinu. U narednom periodu gradićemo i vešeraj, kuhinju i restoran za podjelu obroka, info pult za registraciju novih korisnika kampa i  objakat za administraciju“ – istakli su predstavnici IOM-a. 

Generalna direktorica KCUS, Sebija Izetbegović istakla je zadovoljstvo odzivom svih uposlenika KCUS u ovoj humanoj akciji, koji su za samo šest dana prikupili značajan iznos sredstava, odjeće i obuće.

Kao i mnogo puta do sada i ovaj put smo pritekli u pomoć, shodno našim mogućnostima. Nastojaćemo i u narednom periodu prikupiti sredstva za kupovinu potrebnih odjevnih predmeta i higijenskih potrepština. Raduje me da smo pokazali da smo zemlja sa izrazitim senzibilitetom za pružanje pomoći ljudima u stanju potrebe.Nadam se da će naš pimjer slijediti i druge ustanove i kompanije, jer samo zajedničkim akcijama možemo uraditi velike stvari“- izjavila je prof.dr.Izetbegović.

Prof.dr.Izetbegović ponudila je da lično izvrši ginekološke preglede za sve žene u kampu, kojima je to potrebno.Preglede će uraditi besplatno u svoje slobodno vrijeme.

Istakla je i da postoji mogućnost formiranja mobilnih timova ljekara i medicinskog osoblja, koji će vršiti besplatne preglede korisnicima kampa kojima je potrebna ljekarska pomoć.

Pošaljite upit