Search
Close this search box.

Hospitalizacija B.S.

Početna » Novosti » Pedijatrijska klinika » Hospitalizacija B.S.

Hospitalizacija B.S.

Sarajevo, 28.septembar 2021.godine

DISCIPLINA ZA ZDRAVLJE DJETETA KCUS

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Vezano za navode pojedinih medija da je Pedijatrijska klinika KCUS-a odbila prijem i liječenje trinaestogodišnjeg pacijenta B.S. iz Cazina, Kolegij Discipline za zdravlje djeteta KCUS-a saopćava sljedeće:

Pacijent je u jutarnjima satima u pratnji majke stigao na Pedijatrijsku kliniku KCUS, sanitetom pripadajuće zdravstvene ustanove. Nakon pregleda ljekara u prijemnoj ambulanti ustanovljeno je da pacijent i majka posjeduju samo brzi antigenski test na Covid 19.

Prema epidemiološkim preporukama hospitalizacija djeteta može biti realizirana samo uz negativan PCR test za dijete i pratnju, u ovom slučaju majku.

U izolacijskim sobama Pedijatrijske klinike smješteni su potvrđeni Covid 19 bolesnici.

Vodeći računa o zaštiti pacijenta B.S.  ali i ostalih ležećih pacijenata, te uvažavajući dobro opšte stanje pacijenta B.S.,  pridržavajući se epidemioloških preporuka bilo je neophodno stvoriti adekvatne uslove za bezbjedan boravak djeteta na Klinici kao i njegove pratnje – majke.  S toga je preporučeno  da dijete i majka rezultate testiranja sačekaju van Klinike, kako ne bi boravili u prostorijama u kojima leže Covid 19 oboljeli.

Dežurni ljekar je uredno pojasnio da će rezultati biti gotovi u popodnevnim satima, nakon čega će majka biti kontaktirana.

I usprkos izrazito povećanom obimu posla i velikoj popunjenosti kapaciteta, ljekari i medicinsko osoblje iznašli su način za hospitalizaciju pacijenta B.S. i njegove pratnje – majke.

Po dobijanju rezultata oboje su pozvani na hospitalizaciju i nastavak liječenja.

Dječak i majka su trenutno hospitalizirani na Pedijatrijskoj klinici KCUS, te je u toku dijagnostička obrada pacijenta i terapijske mjere.

Disciplina za zdravlje djeteta KCUS ulaže velike napore kako bismo omogućili redovne protokole rada, te svim bolesnicima pružili najkvalitetniju i najefikasniju zdravstvenu uslugu.

KOLEGIJ DISCIPLINE ZA ZDRAVLJE DJETETA KCUS

Pošaljite upit