Navigacija Zatvori
Zatvori
Search
Close this search box.

Pohvala KCUS

Početna » Novosti » Pohvala KCUS

Pohvala KCUS

Gđa. Kasema Jusić uputila je pohvalu ljekarima i osoblju KCUS, putem zvanične fb stranice, koju prnosimo u cijelosti:

Poštovani,

Dobar dan Vam želim.Već dugo vremena imam namjeru da Vam napišem poruku. U mjesecu aprilu moj brat je hitno transportovan iz jedne općine ZE-DO kantona u CUM. Nakon zbrinjavanja rana koje je dobio od strane druge osobe, smješten je na Kliniku za anesteziju i reanimaciju, Jedinica intenzivne njege. Sedam dana je bio u komi, šanse da preživi su bile jako, jako male … Svaki dan smo dolazili u obilazak, odnosno po informacije o njegovom stanju koje nam je davao dežurni ljekar. Imali smo čistu vjeru u Boga, vjeru u ljekare i medicinske tehničare na Klinici za anesteziju i reanimaciju. Stanje je bilo zaista ozbiljno …

Bilo je pitanje da li će ostati uopće živ. Nakon sedam dana zamolila sam dežurnog ljekara, sa suzama u očima, da me pusti samo da ga vidim. Ljekar mi je odobrio ulazak nakratko, uz rečenicu „Nemojte se prepasti kad ga vidite“. Idući prema  Jedinici intenzivne njege, toliko straha, drhtanja cijelog tijela sam imala. Pitala sam se „Bože, kako li izgleda?“. Prišla sam krevetu, rukom pomilovala njegovo golo rame, dok je on bio priključen na aparate, i molila ga da se probudi iz kome. Molila sam ga da otvori oči.

Otvorio je jedno a zatim i drugo oko. Suze radosnice! Moj brat, moje zlato, moj život se probudio iz kome. Nakon toga, iz dana u dan, sve je išlo na bolje. Naravno, zahvaljujući ljekarima i medicinskim tehničarima ove Klinike. Kao sestra, kao zdravstveni radnik, kao osoba mogu samo reći veliko HVALA svim uposlenicima CUM-a, a posebno HVALA uposlenicima Klinike za anesteziju i reanimaciju.

Iako pripadamo drugom kantonu, Vaši ljekari su učinili sve da moj brat ostane živ, da sada nakon 5 mjeseci stane na svoje noge i da idalje živi sa svojim najdražim. Veliko hvala doktoru Hilmi s Klinike za anesteziju i reanimaciju, koji je prepoznao onoliku tugu, bol jedne sestre za bratomi pustio me da ga vidim.

Ovakve stvari se ne zaboravljaju.

Hvala Vam od srca za svaki trenutak pažnje koji ste posvetili mom bratu.

Puno uspjeha, puno zdravlja i svega lijepog Vam želim.