Navigacija Zatvori
Zatvori
Search
Close this search box.

Prof.dr.Izetbegović u posjeti Udruženju Dajte nam šansu: Uručeni Novogodišnji paketići i razgovarano o budućoj saradnji

Početna » Vijesti » Prof.dr.Izetbegović u posjeti Udruženju Dajte nam šansu: Uručeni Novogodišnji paketići i razgovarano o budućoj saradnji

Prof.dr.Izetbegović u posjeti Udruženju Dajte nam šansu: Uručeni Novogodišnji paketići i razgovarano o budućoj saradnji

Generalna direktorica KCUS prof.dr.Sebija Izetbegović  uručila je danas Novogodišnje paketiće članovima Udruženja porodica djece i osoba sa poteškoćama u razvoju „Dajte nam šansu“.

U okviru posjete prof.dr.Izetbegović održala je sastanak sa direktoricom Udruženja Ines Kavalec, sa kojom je razgovarala o mogućoj budućoj saradnji.

Ovo nije moja prva posjeta Udruženju i uistinu me raduje da sam skromnim doprinosom danas usrećila  ovu djecu. Sa direktoricom Kavalec razgovarala sam o mogućim i zakonski realnim modelima saradnje naše dvije kuće, koje ćemo detaljnije razmatrati u narednom periodu. KCUS je  otvoren za svaki vid saradnje u cilju pružanja pomoći građanima, a pogotovo djeci, u stanju potrebe. Djeca s poteškoćama u razvoju suočavaju se s velikim problemima pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti, a neka su potpuno ovisna o pomoći roditelja ili staratelja. Moramo uložiti dodatne napore kako bismo roditeljima olakšali problem s kojim se suočavaju, te im pomogli prevazići poteškoće. Potrebno je mnogo razgovora sa stručnim osobama, ali i drugi vid pomoći čim se utvrdi poremećaj. Nerijetko već i nakon poroda cijela porodica u kojoj je dijete sa poteškoćama u razvoju pati i preživljava razne poteškoće koje su najčešće proporcionalne sa težinom poremećaja djeteta.  Na tome ćemo nastojati ubuduće usko sarađivati sa Udruženjem i kao zdravstvena ustanova dati svoj doprinos. Uposlenici Udruženja Dajte nam šansu rade izuzetno naporno kako bi djeci sa poteškoćama u razvoju i njhovim porodicama olakšali svakodnevne životne aktivnosti. Za to je potrebno mnogo ljubavi, brige i odricanja. Njihov primjer bismo trebali svi da slijedimo.“ – kazala je prof.dr.Izetbegović.

     

               

PRESS KCUS