Navigacija Zatvori
Zatvori
Search
Close this search box.

KCUS očekuje realizaciju nabavke dva linearna akceleratora i jednog 3 Tesla MRI

Početna » Vijesti » KCUS očekuje realizaciju nabavke dva linearna akceleratora i jednog 3 Tesla MRI

KCUS očekuje realizaciju nabavke dva linearna akceleratora i jednog 3 Tesla MRI

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) proveo je proceduru javne nabavke za dva nova linearna akceleratora za onkološke pacijente i jednog 3 Tesla MRI aparata za potrebe Klinike za radiologiju.

Nakon što se završi procedura isporuke i neophodna priprema prostora za nove linearne akceleratore (Versa HD i Harmony) očekujemo da će biti omogućen izvrstan radioterapijski tretman za veliki broj pacijenata iz cijele BiH ravan tretmanima vrhunskih radioterapiskih centara u svijetu.

Napredne radioterapijske tehnike omogućavaju da pacijenti dobijaju potpunu radioterapijsku uslugu. Kapacitet usluga će biti povećan sa dosadašnjih 100 dnevno na 150 do 180 pacijenata, sa izvrsnim kvalitetom zračenja.

Aparat 3T MRI Vantage Galan ima savršeno oštru i pouzadnu sliku neophodnu za pravilnu dijagnostiku, iznimno ugodan, sa skraćenim vremenom pregleda, što je pogodno i za klaustrofobične i uplašene pacijente.

Novi 3T magnet spada u kategoriju najsofisticiranijih ove vrste. Sa ovim aparatom pružićemo najbolju dijagnostičku obradu bolesnika na Klinici za radiologiju. Također ćemo skratiti listu čekanja, a poznato je da KCUS zbrinjava najteže bolesnike iz cijele FBiH, a nerijetko i iz manjeg BH.entiteta.

KCUS