Navigacija Zatvori
Zatvori
Search
Close this search box.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST: ZLOUPOTREBA PACIJENTICE

Početna » Novosti » SAOPĆENJE ZA JAVNOST: ZLOUPOTREBA PACIJENTICE

SAOPĆENJE ZA JAVNOST: ZLOUPOTREBA PACIJENTICE

Imajući u vidu apel za pomoć malodobnoj pacijentici V.Š. hospitaliziranoj na Pedijatrijskoj klinici KCUS, koji se širi društvenim mrežama, u cilju istinitog informisanja javnosti obavještavamo Vas sljedeće:

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu raspolaže potrebnim lijekovima, hranom, higijenskim i ostalim potrepštinama neophodnim za adekvatno liječenje i zbrinjavanje bolesnika, na svim klinikama.

Apeli za pomoć apsolutno nisu opravdani i predstavljaju svojevrsnu zloupotrebu pacijentice od strane osobe koja objavljuje takve statuse, te ometaju osoblje Pedijatrijske klinike u radu. S toga ćemo tu osobu i prijaviti MUP-u KS.  Vjerovatno to radi za ličnu korist, što će nadležni organi utvrditi.

Malodobna pacijentica V.Š. svakodnevno ima dijetalnu  ishranu u skladu sa oboljenjem, koja se odobrava od strane nutricioniste KCUS i na preporuku ljekara. S obzirom na specifičnost oboljenja pacijentica ne smije jesti ništa izuzev preporučene i strogo kontrolirane hrane.

U objavljenom postu traži se i odjeća, što također nije potrebno. Pedijatrijska klinika raspolaže dovoljnjim količinama pidžama i odjevnih predmeta u slučaju da pacijenti nisu sa sobom ponijeli vlastite.

Zloupotrebom kao što je ova uznemirava se osoblje i nanosi šteta statusu KCUS.  

KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU